Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Welke soorten graven zijn er in de gemeente Elburg?

Posted by Marianne Doornbos op 26 juli 2007

voorplaat-tharde-3194.jpg

Vaak is niet duidelijk welke soorten graven er zijn en wat precies de verschillen zijn. Daarom heb ik hier een overzicht van gemaakt.

Er zijn drie soorten graven in de gemeente Elburg:

  1. Een algemeen graf
  2. Een particulier graf
  3. Een urnengraf

Een algemeen graf is een graf waarbij de gemeente bepaalt wie erin wordt begraven. In een algemeen graf kunnen twee personen worden begraven, maar omdat de gemeente bepaalt wie dit zijn, hebben deze twee personen geen relatie tot elkaar. Er wordt begraven op volgorde van overlijden. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor 30 jaar. Deze termijn kan niet worden verlengd. De gemeente heeft het recht om een algemeen graf, 30 jaar nadat de laatste persoon erin is begraven, te ruimen. In de praktijk gebeurt dit nog niet, omdat er nog voldoende ruimte is op de begraafplaatsen.

Een particulier graf betekent niet dat u eigenaar wordt van het graf. De gemeente blijft de eigenaar, maar u krijgt het recht om iemand in dit graf te begraven en u mag zelf kiezen wie erin wordt begraven. In een particulier graf kunnen twee of drie personen worden begraven. Als het graf voor één persoon bedoeld is, moet toch een tweepersoonsgraf worden gekocht. Een particulier graf wordt uitgegeven voor 30 jaar. Deze termijn kan (na betaling) telkens met 10 jaar worden verlengd. Zolang deze termijn wordt verlengd en betaald, kan de gemeente het graf niet ruimen. Sinds 1 januari 2012 worden er ook graven uitgegeven voor onbepaalde tijd.

Begraven van urnen in een urnengraf is alleen mogelijk op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg. In een urnengraf kunnen maximaal 4 asbussen worden begraven. U heeft zelf het recht om te bepalen welke urnen er in het graf worden begraven. Een urnengraf wordt uitgegeven voor een periode van 10, 20 of 30 jaar. Deze termijn kan (na betaling) steeds met 10 jaar worden verlengd. Zolang deze termijn wordt verlengd en betaald, kan de gemeente het urnengraf niet ruimen.

In 2012 zal er een urnenmuur worden geplaatst op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg.

In de gemeente Elburg zijn vier begraafplaatsen:

  • Doornspijk: Zuiderzeestraatweg West
  • Elburg: Oostelijke Rondweg
  • Elburg: Nunspeterweg (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)
  • ’t Harde: Bovenweg
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: