Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Rouwen in de tijd: ontmoetingsdag Humanitas in Nunspeet

Posted by Marianne Doornbos op 24 september 2008

De Werkgroep Steun Bij Verlies van Humanitas Noord West Veluwe houdt op 18 oktober 2008 in zalencentrum ’’De Pineta” te Nunspeet een Ontmoetingsdag voor mensen die een dierbaar persoon door overlijden hebben verloren. De dag begint om 9.30 uur en zal om 16.00 uur worden besloten.

Wanneer je een dierbare hebt verloren is het leven niet gemakkelijk. Het is soms moeilijk, bijna onmogelijk om de nieuwe levenssituatie te aanvaarden. Rouwenden hebben veel last van misverstanden over rouw, aldus Marinus van den Berg, gastspreker op deze dag.

Er bestaat geen “ideale” manier van rouwen. Rouwen is jezelf opnieuw uitvinden. Rouwen is hervinden van zin. Rouwen is persoonlijk en uniek.

Toch hebben rouwenden vaak met dezelfde emoties te kampen en weten daar soms geen raad mee. In de lezing op deze ontmoetingsdag zal de samenhang van de verschillende emoties worden besproken. Ook zal dieper worden ingegaan op de vraag hoe mensen elkaar in deze moeilijke tijden kunnen ondersteunen.

Marinus van den Berg heeft als pastor jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een verlieservaring. Hij is een veel gevraagd spreker op lezingen en symposiums en hij heeft diverse boeken en gedichten over dit onderwerp geschreven.

Wij willen een ieder, die een dierbaar persoon door overlijden heeft verloren, uitnodigen zich in te schrijven voor deze dag. Er zal veel tijd beschikbaar zijn voor onderling contact en gesprekken in groepjes. Oplossingen kunnen we niet bieden. Je deelt met elkaar het verlies van een dierbare maar ook de pijn om het verlies een plek te geven en te zoeken naar een nieuwe levensvorm en daarin kun je elkaar ondersteunen.

Belangstellenden voor deze dag kunnen tot uiterlijk tien dagen voor de Ontmoetingsdag contact opnemen met Antje Bömer tel. 0341-252968 of Cobie Boudestein tel: 06-11281500 . Inschrijving vooraf is noodzakelijk in verband met een maximum aantal deelnemers.
De bijdrage in de kosten bedraagt € 15,00 per persoon inclusief koffie, thee en lunch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: