Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Lezing over begraafplaats Nunspeterweg Elburg

Posted by Marianne Doornbos op 9 maart 2010

Op donderdag 18 maart as. verzorgen Bep de Waard-Ruijs en Gerrit Zoet een lezing over de historie van de begraafplaats aan de Nunspeterweg in Elburg. Deze lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Gruithuis in Elburg. De toegang is gratis.

De begraafplaats aan de Nunspeterweg is in gebruik sinds 1829 en heeft dus inmiddels een geschiedenis van 180 jaar. Duizenden Elburgers vonden hier hun laatste rustplaats. Bep de Waard-Ruijs en Gerrit Zoet hebben vanaf 1997 onderzoek gedaan naar de geschiedenis van deze bijzondere plek. Dit betrof de ontstaansperikelen, de inrichting, de geschiedenis, het personeel en de begraven personen. Ook hebben zij onderzoek gedaan naar de gebruikte materialen en symbolen van de graftekens. Het onderzoek heeft onder meer duidelijk gemaakt dat zich op deze begraafplaats meerdere unieke gedenktekens bevinden die voor toekomstig verval moeten worden behoed.

Bep de Waard-Ruijs en Gerrit Zoet hebben de resultaten van hun onderzoek gepubliceerd in Arent thoe Boecop uitgave no. 89 “Begraafplaats aan de Nunspeterweg”, die in november 2009 is verschenen. In deze publicatie gaan zij ook in op het begraven in Elburg door de eeuwen heen.

Op donderdag 18 maart houden zij een lezing over de begraafplaats. Voor de pauze komt – ondersteund met veel beeldmateriaal – uitgebreid de geschiedenis van de begraafplaats aan de orde. Na de pauze staan de gedenktekens op de begraafplaats centraal. Deze lezing vindt plaats in het Gruithuis (Krommesteeg 11 te Elburg) en begint om 19.30 uur. De toegang is zoals altijd gratis. Aangezien de ruimte in het Gruithuis beperkt is geldt: vol = vol.

Aanvullend op de lezing verzorgen Bep de Waard-Ruijs en Gerrit Zoet  op donderdag 22 april ook nog een rondleiding over de begraafplaats. Deze begint om 19.30 uur. (Verzamelen bij de ingang van de begraafplaats in de Burchtstraat).

Voor meer informatie: www.arentthoeboecop.nl


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: