Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Notarissen bieden levenstestament

Posted by Marianne Doornbos op 25 september 2010

Vanaf gisteren kunnen Nederlanders bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren als een familielid gaat dementeren of op een andere manier wilsonbekwaam wordt. Notarissen van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) en Netwerk Notarissen hebben zogenoemde ‘levenstestamenten’.

In de akte kan bijvoorbeeld worden vastgelegd wie het geld beheert en hoe dat moet gebeuren. Zo is voor iedereen duidelijk welke kwesties in ieder geval moeten worden geregeld.

Volgens EPN-bestuurslid Aniel Autar kunnen mensen nu al iemand een volmacht geven. “Probleem is alleen dat nabestaanden na het overlijden de gevolmachtigde ter verantwoording kunnen roepen, over bijvoorbeeld de besteding van het geld. Daar zie je problemen ontstaan. Nu wordt ook expliciet vastgelegd wat er moet gebeuren.” Daardoor hebben gevolmachtigden meer rust, aldus Autar. “Ze kunnen nu zeggen: ik heb uitgevoerd wat er op papier stond.”

De akte kan worden afgesloten bij een EPN-notaris of bij een notaris van Netwerk Notarissen.

In Elburg kan dit bij notariskantoor Megchelsen en Haksteen, Paterijstraat 1, Elburg, telefoon 0525-68 12 58.

In Nunspeet bij notariaat Pieltjes, Laan 57, Nunspeet, telefoon 0341-25 40 41.

Bron: RTL nieuws.nl

Advertenties

2 Reacties to “Notarissen bieden levenstestament”

  1. Geachte Marianne.

    Op elke goede website – dus het kan ook op die van U – is het mogelijk om een wilsbeschikking te downloaden. Zodra men als bezoeker van de website het downloaden heeft gedaan deze wilsbeschikking liefst handmatig invullen en dan doet men deze in de map van de uitvaartpolis. Komt U als uitvaartondernemer of een van Uw medewerkers dan bij de nabestaande ziet men direct de wilsbeschikking en kan men de uitvaart gaan plannen.

    • Dit gaat niet alleen over wat er gebeuren moet na overlijden, maar vooral over wat er gebeuren moet als je nog leeft maar zelf niet meer in staat bent om zaken te regelen. Het levenstestament wordt bij de notaris vastgelegd. Een formulier downloaden en invullen is niet altijd voldoende om er zeker van te zijn dat de zaken gaan zoals je wilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: