Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Wereldlichtjesdag 12 december 2010 Apeldoorn

Posted by Marianne Doornbos op 30 november 2010

Elke 2e zondag in december wordt er Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

In Apeldoorn wordt een bijeenkomst gehouden in Park Berg en Bos aan de JC Wilslaan 21. Er worden kaarsjes aangestoken en er wordt stilgestaan bij alle overleden kinderen. Er zijn gesproken woorden, er is een mooi verhaal voor de kinderen. Het lied dat speciaal geschreven is voor deze dag “Precious Child” zal dan ten gehore worden gebracht. We hopen op de aanwezigheid van Mechteld de Jong, harpiste. De kinderen van de Hertog van Gelreschool maken via een project kennis met Wereldlichtjesdag en zorgen voor versierde waxineglaasjes.

De bijeenkomst zal ongeveer een uurtje duren; aanvang vanaf 18.45 uur. Toegang is uiteraard gratis en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.wereldlichtjesdag.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: