Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Training in onderhoud grafheuvels

Posted by Marianne Doornbos op 18 december 2010

Zo’n 20 vrijwilligers kregen vandaag bij Voorthuizen training in het onderhouden van grafheuvels. De training werd gehouden door de gemeente Barneveld, Stichting Landschapsbeheer en de Archeologische Monumentenwacht.

Volgens de gemeente is het onderhoud van de grafheuvels op de Veluwe een groot probleem. Veel grafheuvels liggen op particulier terrein en dreigen te vervallen. Een zogenoemde ‘archeologiewacht’ van vrijwilligers zou de grafheuvels kunnen onderhouden.

Grafheuvels zijn prehistorische begraafplaatsen. Eén of meerdere voorname personen werden in een grafheuvel bijgezet. Op de Veluwe ligt een grote concentratie grafheuvels. De oudste grafheuvels zijn zo’n 5000 jaar oud en liggen bij Apeldoorn.

De veldtraining voor de Archeologiewacht in Barneveld is een pilot. Bij succes worden in het hele Nationaal Landschap Veluwe in elke gemeente met een monitoringabonnement een Archeologiewacht opgezet. De pilot voor de Archeologiewacht in Barneveld wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Gelderland en Landschapsbeheer Gelderland.

Bron: Omroep Gelderland en Landschapsbeheer Gelderland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: