Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Wat kost een graf in de gemeente Nunspeet in 2011?

Posted by Marianne Doornbos op 3 januari 2011

Er zijn vier soorten graven en vormen van asbestemming in de gemeente Nunspeet: een particulier graf, een algemeen graf, een particulier urnengraf en een particuliere urnennis.

De graven en vormen van asbestemming zijn bestemd voor personen die in de gemeente Nunspeet wonen of een historische en emotionele binding met de gemeente hebben, bijvoorbeeld oud-ingezetenen, of personen die een eerste graad van bloed- of aanverwantschap hebben met een (oud)-inwoner van Nunspeet.

Begraven in een algemeen graf kost € 1.005,00 (voor 1 persoon). Hierop mag geen monument geplaatst worden. Een algemeen graf is een graf waarbij de gemeente bepaalt wie erin wordt begraven. In een algemeen graf kunnen twee personen worden begraven, maar omdat de gemeente bepaalt wie dit zijn, hebben deze twee personen geen relatie tot elkaar. Er wordt begraven op volgorde van overlijden. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een bepaalde tijd. De gemeente heeft het recht om een algemeen graf, 10 jaar nadat de laatste persoon erin is begraven, te ruimen.

Begraven in een particulier graf voor 30 jaar kost € 610,00 (voor een graf met ruimte voor 2 of 3 personen). Hierbij komen nog de kosten voor begraven (€ 1.005,00 per persoon). De grafrechten kunnen telkens met 10 jaar worden verlengd voor € 203,33 per 10 jaar. De kosten voor onderhoud zijn € 66,00 per jaar. Een particulier graf betekent niet dat u eigenaar wordt van het graf. De gemeente blijft de eigenaar, maar u krijgt het recht om iemand in dit graf te begraven en u mag zelf kiezen wie erin wordt begraven.

Als er een steen op het graf geplaatst wordt, worden nog kosten voor het aanvragen van een vergunning voor een grafmonument in rekening gebracht (€ 60,00).

Begraven in een particulier kindergraf (voor kinderen van 0 tot 1 jaar) kost in totaal € 1.275,00 (voor 30 jaar). Begraven in een algemeen kindergraf (voor kinderen van 0 tot 1 jaar) kost in totaal € 665,00 (voor 30 jaar).

De kosten voor een particulier urnengraf zijn voor een periode van 30 jaar EUR 665,00 (verlenging voor telkens een periode van 10 jaar kost EUR 203,33). De kosten voor een particuliere urnennis zijn voor een periode van 30 jaar EUR 1.042,00 (verlenging voor telkens een periode van 5 jaar kost EUR 179,00). De kosten voor het bijzetten van een urn in een urnennis zijn EUR 70,85. De kosten voor het bijzetten van een urn in een urnengraf zijn EUR 645,00.

Asverstrooiing en bijzetten van urnen is alleen mogelijk op de begraafplaats aan de Van Oordstraat 110 in Nunspeet.

In de gemeente Nunspeet zijn vier Gemeentelijke Begraafplaatsen:

  • Nunspeet: Nunspeet-West, Van Oordtstraat 110
  • Nunspeet: Eperweg 22 (deze wordt niet meer gebruikt om te begraven)
  • Nunspeet: Nunspeet-Oost, Eperweg 51 (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)
  • Elspeet: Uddelerweg 72
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: