Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Wat kost een graf in de gemeente Oldebroek in 2011?

Posted by Marianne Doornbos op 3 januari 2011

Er zijn vier soorten graven in de gemeente Oldebroek: een particulier graf voor onbepaalde tijd een particulier graf voor de periode van 20 jaar een particuliere grafkelder voor onbepaalde tijd of voor de periode van 20 jaar een algemeen graf Inmiddels is er een een urnenmuur gerealiseerd op begraafplaats Bovenheigraaf te Wezep.

Sinds 1-1-2008 kan er geen graf meer worden gereserveerd. Graven worden alleen voor directe begraving, op volgorde, uitgegeven.

Begraven in een algemeen graf kost € 702,32(voor 1 persoon). Verder moeten er nog kosten voor onderhoud betaald worden (€ 49,08 per jaar, afkoop voor 10 jaar € 441,72). De totale kosten (inclusief afkoop voor 10 jaar) komen hiermee op € 1.144,04. Een algemeen graf is een graf waarbij de gemeente bepaalt wie erin wordt begraven. In een algemeen graf kunnen twee personen worden begraven, maar omdat de gemeente bepaalt wie dit zijn, hebben deze twee personen geen relatie tot elkaar. Er wordt begraven op volgorde van overlijden. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een bepaalde tijd. De gemeente heeft het recht om een algemeen graf, 10 jaar nadat de laatste persoon erin is begraven, te ruimen. In de praktijk gebeurt dit nog niet, omdat er nog voldoende ruimte is op de begraafplaatsen.

Begraven in een particulier graf voor onbepaalde tijd kost € 648,57 (voor een graf met ruimte voor 2 personen). Hierbij komen nog de kosten voor begraven (€ 702,32 per persoon). De kosten voor onderhoud zijn € 49,08 per jaar per grafruimte, maar deze moeten worden afgekocht voor onbepaalde tijd voor een bedrag van € 2.208,60 per grafruimte.

Begraven in een particulier graf voor 20 jaar kost € 556,27 (voor een graf met ruimte voor 2 personen). Hierbij komen nog de kosten voor begraven (€ 702,32 per persoon). De grafrechten kunnen telkens met 10 jaar worden verlengd voor € 64,86 per grafruimte per jaar. De kosten voor onderhoud zijn € 49,08 per jaar per grafruimte, maar deze kunnen worden afgekocht voor 20 jaar voor een bedrag van € 883,44 per grafruimte. Daarna kan het onderhoud worden verlengd voor telkens 10 jaar voor een bedrag van € 490,80 per grafruimte.

Een particulier graf betekent niet dat u eigenaar wordt van het graf. De gemeente blijft de eigenaar, maar u krijgt het recht om iemand in dit graf te begraven en u mag zelf kiezen wie erin wordt begraven. In een particulier graf kunnen één (Oosterwolde) of twee personen (Wezep, Oldebroek) worden begraven. Voor zowel een algemeen graf als een particulier graf geldt: als er een steen op het graf geplaatst wordt, worden nog kosten voor het aanvragen van een vergunning voor een grafmonument in rekening gebracht (€ 59,32).

Begraven in een particulier kindergraf (voor kinderen van 1 tot 12 jaar) kost in totaal € 999,73 (voor onbepaalde tijd). Begraven in een particulier kindergraf (voor kinderen van 0 tot 1 jaar) kost in totaal € 824,15 (voor onbepaalde tijd).

De kosten voor een particuliere urnennis zijn dezelfde als die voor een particuliere grafruimte: voor een periode van 20 jaar EUR 556,27 (verlenging voor telkens een periode van 10 jaar kost EUR 64,86) en voor onbepaalde tijd EUR 648,57. De kosten voor het bijzetten van een urn zijn EUR 351,16 voor personen van 12 jaar of ouder. Totale kosten voor het bijzetten van een urn in een urnennis voor onbepaalde tijd voor iemand van 12 jaar of ouder: EUR 999,73. Dit is alleen mogelijk om de begraafplaats Bovenheigraaf te Wezep.

De kosten voor het begraven van een asbus of een urn zijn de helft van de kosten voor het begraven van een kist. Dus de kosten voor het begraven van een urn van een volwassene zijn € 351,16 (de helft van € 702,32). Daarnaast moet de grafruimte worden betaald.

De kosten voor het verstrooiien van de as zijn dezelfde als de kosten voor het begraven van een asbus of urn, dus de kosten voor het verstrooien van de as van een volwassene zijn € 351,16. Asverstrooiing is alleen mogelijk op de begraafplaats aan de Bovenheigraaf in Wezep.

In de gemeente Oldebroek zijn vier Gemeentelijke Begraafplaatsen:

  • Oldebroek: Mheneweg Zuid
  • Wezep: Bovenheigraaf
  • Wezep: Stationsweg (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)
  • Oosterwolde: Oostendorperstraatweg

In Hattemerbroek is nog een katholieke begraafplaats aan de Zuiderzeestraatweg. Hier kunnen echter alleen parochieleden begraven worden. De tarieven voor deze begraafplaats worden door het parochiebestuur vastgesteld. Klik hier voor een folder over begraven in de gemeente Oldebroek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: