Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Asbestemming: Ballonverstrooiing

Posted by Marianne Doornbos op 12 september 2011

Steeds vaker wordt er bij de bestemming van de as van een overledene gekozen voor een unieke en persoonlijke manier. De ballonverstrooiing is een mooi en waardig afscheid waarbij je door het openen van je hand iemand letterlijk de vrijheid geeft. Deze intieme manier van afscheid nemen versterkt het samenzijn van de nabestaanden.

De ballon wordt in een gecontroleerde ruimte gevuld met een aanzienlijk deel van de as (max. 1,6 kg per ballon), daarna wordt de ballon met heliumgas afgevuld. Heliumgas is een natuurlijk edelgas, onbrandbaar en niet explosief of giftig. Het maakt gewoon deel uit van onze atmosfeer. De ballon bestaat voor 100% biologisch afbreekbaar materiaal en dus niet schadelijk voor het milieu.

Op een door de nabestaanden gekozen moment wordt de ballon losgelaten en kan deze vredig gaan stijgen. De aanwezigen kunnen de ballon onder de juiste weersomstandigheden wel 25 tot 40 minuten volgen.
Tijdens het stijgen neemt de druk buiten de ballon af ten opzichte van de druk binnen in waardoor de ballon gaat uitzetten. Op een hoogte van 20 tot 25 kilometer wordt de druk op de wand van de ballon zo groot dat hij knapt in kleine fragmenten. De as verspreidt zich dan over de vier windstreken.

Lees meer hierover op www.ballonverstrooiing.nl.  Hier vindt u ook de tarieven.

Bron: Aquaair Services

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: