Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Gespreksgroep over verlies partner

Posted by Marianne Doornbos op 26 oktober 2011

Het maatschappelijk werk van MD Veluwe start in november 2011 voor inwoners van  Putten, Harderwijk, Ermelo, Elburg, Nunspeet en Oldebroek  met een gespreksgroep over het verlies van de partner.

Het verlies van de partner is een gebeurtenis die diep ingrijpt in een mensenleven. Het gebeurt vaak dat mensen zich na de drukte van de uitvaart pas realiseren hoe stil het geworden is. Aanvankelijk is er nog veel bezoek, maar geleidelijk aan wordt dit minder. U staat er opeens alleen voor met uw verdriet en u vraagt zich af: ‘Hoe pak ik de draad weer op? Wat is de zin nog van mijn leven?’ Ook andere problemen kunnen zich aandienen: de omgang met familie of kinderen, financiën , de eenzaamheid, het gemis en nog veel meer.

Wilt u hierover van praten met anderen en ervaringen delen, meld u zich dan aan voor deze gespreksgroep.

De gespreksgroep is bestemd voor mensen die hun partner verloren hebben door overlijden. Voordat de groep wordt gestart vindt er een persoonlijk gesprek met de deelnemers plaats. Er zullen ongeveer acht wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee uur zijn. Deze worden  begeleid door twee maatschappelijk werkers. De groep zal bij voldoende aanmelding in  november van start gaan. Een uitgangspunt  voor deelname aan de groep is dat het verlies ongeveer een jaar geleden is, maar dat is geen vereiste.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u zich aanmelden bij MD Veluwe, 0900 230 0 230 (lokaal tarief) en vragen naar Cobie Groothuis of Nel Holtkuile.

De kosten voor deelname aan deze groep bedragen € 20,- (eenmalig). Meer informatie kunt u ook vinden op www.mdveluwe.nl.

Bron: LOE (lokale omroep Elburg)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: