Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Lezing “Het Beste Dode Oranje Aller Tijden”

Posted by Marianne Doornbos op 5 juni 2012

Het Beste Dode Oranje Aller Tijden – Lezing Auke Kok in Museum Tot Zover

Hoe ziet het beste oranje dodenelftal eruit? Wat is de opstelling? Moeten Puck van Heel, Coen Moulijn en Epi Drost er in? En Faas Wilkes? Bok de Corver? Auke Kok geeft zondag 17 juni antwoord op die vragen. Hij kan het als geen ander weten. Kok schrijft veel over voetbal en geeft er regelmatig zijn visie over op radio en televisie. In 1905 won Nederland zijn eerste voetbalinterland van België met 1-4. Eddy de Neve scoorde alle doelpunten voor Oranje. Na hem kende het Nederlands elftal nog vele legendarische namen die speelden tijdens meer dan 700 interlands. Op de middag voor dat Nederland tegen Portugal speelt, brengt Auke Kok de internationals uit het dodenrijk weer even tot leven.

Auke Kok (1956) is journalist, non-fictieschrijver, stadschroniqueur in Het Parool en sportcolumnist bij NUsport. Hij schreef boeken als De verrader – Leven en dood van Anton van der Waals (1995, genomineerd voor de dr. L. De Jong Prijs voor moderne geschiedschrijving), Oorlogsliefde (2010) en Holleeder. De jonge jaren (2011). Bekend is hij ook als sporthistoricus met boeken als Balverliefd (voetbalcolumns, 2000), 1974 – Wij waren de besten (Beste Sportboek van 2004), Onze Jongens – De nieuwe helden van Oranje (2006) en 1988 – Wij hielden van Oranje (2008).

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover (op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam), aftrap: 15.00 uur, datum: 17 juni 2012, entree: € 5 (inclusief toegang museum). Reserveren via reserveren@totzover.nl

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam

www.totzover.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: