Weblog Uitvaartverzorging Piëta

Uitvaart en nazorg op maat, met liefde en aandacht…

Rituelen voor het leven in de tuinen van Appeltern

Posted by Marianne Doornbos op 17 juli 2012

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt van 10 tot 18 uur in De Tuinen van Appeltern het evenement Rituelen voor het Leven plaats.
Dan laten vijftien ritueelbegeleiders uit het hele land en België het grote publiek op een speelse manier kennis maken met hun vak.
Dat is nodig. De secularisatie heeft de behoefte aan rituelen niet weggenomen, integendeel. De behoefte aan warme en persoonlijke rituelen neemt steeds meer toe.
Wie kan mij daarbij helpen? De ritueelbegeleider!
Ritueelbegeleiders helpen op een eigentijdse en professionele manier vorm en inhoud te geven aan gebeurtenissen die er voor mensen echt toe doen.
Het thema van dit unieke evenement, dat voor de eerste keer wordt georganiseerd, is ganzenbord. Hét spel dat iedereen kent. Ganzenbord is een levensreis langs bijzondere momenten in het leven van iedereen.
 
In het tuininspiratiepark hebben ritueelbegeleiders, muzikanten en verhalenvertellers inspiratievolle plekken ingericht waar zij laten horen, zien en ervaren hoe rituelen het leven van jong en oud verrijken. Het gaat bijvoorbeeld over verliefd worden en kiezen voor elkaar, over verlangen, keuzes maken, gevangenschap en bevrijding, over geboren worden en dood, over vieren en herdenken.
Ganzen wijzen je de weg, want een gans is een goede tochtgenoot en niet alleen bij ganzenbord. Denk maar eens aan Niels Holgersson, hij wist dat ook.
Op vaste tijden zijn er op het centrale plein in De Tuinen voordrachten, muziek en kun je getuige zijn van een eigentijdse geboorte of huwelijksviering. Er is een workshop over persoonlijk afscheid nemen en in het Praathuis kan iedereen terecht met zijn of haar persoonlijke verhaal en vragen. De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders is present en geeft informatie over ritueelbegeleiders in de praktijk.
Rituelen voor het Leven, dat is leerzaam genieten op één van de mooiste plekjes in het Land van Maas en Waal. Klik hier voor meer informatie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: